Makas pulvera noslēpums


Maka sakne aug kalnu rajonos Peru, Latīņamerikā. Tas ir sakņaugs, taču bieži to dēvē par Peru žeņšeņu vai inku zeltu. Dzimtenē, Peru, maka sakne skaitās delikatese, no tās tiek gatavoti džemi, pudiņi. Uzturā, galvenokārt, to lieto, lai atjaunotu enerģiju un palielinātu fizisko izturību. Tā veicina seksuālās spējas, palielina libido, regulē garastāvokļa svārstības, mazina nomāktību sievietēm menopauzes vai pirms menstruāciju laikā.

Maka ir bagāta ar ogļhidrātiem un dzelzi, kas veicina normālu imūnsistēmas darbību, samazina nogurumu. Maka tonizē, nepaaugstina asinsspiedienu, palīdz izturēt slodzi, stresu. Tā uzlabo muskuļu spēku un organisma pretestības spējas. Satur visas neaizstājamās aminoskābes.

Dienā jālieto no 5- 20 g pievienojot to muslim, piena un sulu kokteiļiem, kakao, šokolādes dzērieniem, jogurtam. Var izmantot gatavojot desertus. Sportisti var gatavot sporta dzērienus no maka pulvera. (Supergarden.lv)